A Palaolaj hatásai

• Csökkenti a hámsejtek szaporodását, és így közvetve a hámlást

• Csökkenti a faggyútermelést

• Elnyomja a mikrobákat

• Nyugtatja a fejbőrt, csökkenti a viszketést

Más korpásodás elleni samponok

A legtöbb korpásodás elleni samponban a következő három hatóanyag egyike található:

Kén
A legrégibb korpaellenes szer. Gombaellens hatású, enyhén szaruoldó. Ez található például a patikai “Detergens sulphuratum”-ban (“kénes sampon”-ban).
Szelén-diszulfid
Gombaellenes hatású szer. Ez található például a Selsun samponban
Cink-pyrithion és octopirox
A leggyakrabban használt két hatóanyag. Hasonlóan működnek, kis különbségekkel: A cink-pyrithion igen hatásos, de hátránya, hogy gyengén oldódik, ami megbízhatatlanná teszi. Az octopirox éppen fordítva: bár jól oldódik, de valamivel kevésbé hatékony, mint a cink-pyrithion. Az oldékonyságon úgy próbálnak segíteni, hogy nagyon kicsi kristályokat készítenek (ilyen például a Head and Shoulders).

A fenti anyagok vitathatatlanul hatásosak. Láthatjuk azonban, hogy csak egyetlen ponton támadják a korpát kiváltó okokat. Nem befolyásolják közvetlenül a gyulladást, a viszketést és a hámsejtek osztódását. A palaolaj viszont – mint már láttuk – több támadásponton is enyhíti a panaszokat.

Mi a Palaolaj?

A palaolajat palaközetből készítik lepárlással. Ezt a párlatot ichthyolnak is nevezik. Az ichthyolt már a XIX század vége óta ismerik. A bőrgyógyászat nagy alakja, Unna fedezte fel gyógyhatását különböző bőrbetegségekben. Elsősorban gyulladásgátló és fertőzések elleni hatását használták ki. Akkoriban ennek igen nagy jelentősége volt, hiszen sem antibiotikumok, sem gyulladáscsökkentő szteroidok nem voltak még a bőrgyógyászat fegyvertárában. Az ichthyol azonban sötétbarna, kátrányszagú sűrű massza. Ez az egyik oka annak, hogy visszaszorult a használata a XX.században. Bár jelenleg is kapható Magyarországon ichthyol tartalmú sampon korpásodás ellen, nem különösebben népszerű, pedig hatásos.

A halvány palaolaj

Az elmúlt években hosszas kísérletezéssel és gondos fejlesztőmunkával sikerült olyan lepárlási terméket előállítani, amely sokkal kellemesebb állagú, világosabb színű, és szaga sem kellemetlen – ugyanakkor hatása ugyanolyan, mint a sötét ichthyolé. A halvány palaolaj megnyitotta annak a lehetőségét, hogy az eddigieknél sokkal kellemesebb készítményt lehessen fejleszteni korpásodás ellen. Ennek az eredménye a PALA sampon.

  Korpás tünetek arcon?

   Pala Sampon

  Webshop

Írjon nekünk!

2 + 1 =